Category

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

Kişisel Verilerin Korunması hukuk dalından bilgilerimizi alabilirsiniz. Kişisel Verilerin Korunması, KVKK olarak da adlandırılan ve özellikle internet ortamında alınan verilerimizi korumayı amaçlayan hukuk dalıdır.

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

Kendisiyle Yapılan Haberleşme İçeriğinin Sosyal Medya Aracılığıyla Hukuka Aykırı Olarak İfşa Edilmesi

Kendisiyle Yapılan Haberleşme İçeriğinin Sosyal Medya Aracılığıyla Hukuka Aykırı Olarak İfşa Edilmesi Yazar: Av. Berk YİĞİT Özet [Yiğit, Berk], [Kendisiyle Yapılan Haberleşme İçeriğinin Sosyal Medya Aracılığıyla  Hukuka Aykırı Olarak İfşa Edilmesi],[ BİH620/ – Proje Dersi Raporu], Ankara, [2020] Son yıllarda…

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku, Yapay Zeka Hukuku

Yapay Zeka Algoritmaları İle Oluşturulan Fotoğrafların KVKK Kapsamında Değerlendirilmesi

Yapay Zeka Algoritmaları İle Oluşturulan Fotoğrafların KVKK Kapsamında Değerlendirilmesi Av. Burçak DALGIÇ Giriş Günümüzün sürekli gelişen ve dönüşen teknoloji kültürünün önemli bir parçasını; yapay zeka teknolojisi almıştır. Yapay zekayla üretilen içeriklerin büyük bir kısmı kişisel veri hukukunu da içinde barındırmaktadır….

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku, Yapay Zeka Hukuku

ChatGPT Sohbet Robotunun KVKK Kapsamında Değerlendirilmesi

ChatGPT Sohbet Robotunun KVKK Kapsamında Değerlendirilmesi Son yıllarda yapay zekâ alanındaki gelişmelerle birlikte, sohbet robotları gündelik hayatımızda yer edinmeye başladı. Popülaritesi gün geçtikçe artan bu teknolojik gelişmeler sayesinde, gündelik hayatta yer alan birçok aktivitenin karşılığını görebilmemiz mümkündür. Özellikle OpenAI firması…

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

Sağlık Verilerinin Anonimleştirilmesi

Sağlık Verilerinin Anonimleştirilmesi Giriş Kişisel verilerin  varlığı ve korunması geçmişten bugüne kadar önemi artarak devam eden bir alandır. Geçmiş tarihlere bakıldığında henüz teknolojik gelişmeler kendini belirgin olarak hissettirmiyorken dahi kişisel veriler veri sahibi tarafından  korunmak istenmekte bu alanda imkanların elveriği…

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

Kişisel Verileri Yok Etmeme Suçu

Kişisel Verileri Yok Etmeme Suçu Giriş Hızla gelişen teknoloji ile birlikte günümüz dijital çağında kişisel verilerin ne kadar önemli olduğuna ve korunmasına ilişkin gereklilikler giderek daha fazla gündelik yaşamımızda yer almakta olup, kişisel verilerin korunması hususu özel hayatın gizliliği ve…

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

İnternet Ortamında Çocuğun Kişisel Verileri ve Mahremiyeti

İnternet Ortamında Çocuğun Kişisel Verileri ve Mahremiyeti 1. Giriş Günümüz dijital toplumunda çevrimiçi dünya, çocukların günlük hayatının ayrılamaz bir parçası haline gelmiştir. Teknolojideki hızlı ilerleme ve sosyal medyanın yaygınlaşması neticesinde çocuklar artık akıllı telefon ve tabletler, akıllı oyuncaklar ve sosyal medya…

Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

KVKK Kapsamında Veri İşleme

KVKK Kapsamında Veri İşleme ve Veri İşleyen İçindekiler A. Giriş B. Veri İşleyen Kimdir  Ve Kişisel Verileri Koruma Kanundaki  Yeri Nedir C. Veri İşleme Sözleşmeleri Ve Kanundaki Görünümü D. GDPR VE 95/46/EC Sayılı Direktif ve   Veri İşleyenin Sorumlulukları E. Sonuç…

Blockchain Hukuku, Kişisel Verilerin Korunması Hukuku

Metaverse’te Kişisel Verilerin Korunması

Metaverse Dünyasında Kişisel Verilerin Korunması Giriş             İnternetin icadından bu yana siber uzayda çok fazla gelişme yaşandı ve bu gelişmelerin günlük hayatımızı değiştirdiğini görmekteyiz. Bu gelişimin hızı ivme kazandığı için aslında çok uzak sandığımız geleceğin daha yakında olduğunu düşünebiliriz. Artırılmış…